Prestaties (systeem)

Uiteraard vergelijken we ook de de systeemprestaties van de Surface Pro 3 met eerdere modellen. Helaas is het aantal Windows 8-tablets dat we jaarlijks testen niet overweldigend, dit komt doordat er niet echt een hele grote markt voor is. Zoals eerder in deze review al aangegeven is de Surface Pro 3 veel geschikter als laptopvervanger dan als tablet, maar aangezien Microsoft ervoor kiest de Type Cover optioneel aan te bieden, is het meer een tablet dan een laptop.


Zoals je kan zien is de processor er dit jaar weer iets op vooruitgegaan. Deze is net iets sneller dan het model in de Surface Pro 2 en Surface Pro.

Benchmark: Windows 8: PCMark 8 – Home


In PCMark 8 Home zien we helaas een ander beeld, maar hier spelen veel meer zaken een rol. Zo worden ook de grafische prestaties meegenomen en doordat de schermresolutie hoger is zijn de grafische prestaties wat minder geworden aangezien het systeem nu meer moet berekenen.

Daarnaast heeft Intel besloten minder in te zetten op prestatieverbetering, maar meer op het verbeteren van de accuduur, iets wat niet geheel overbodig is tegenwoordig. Het systeem is dus niet veel trager geworden, maar door het grotere scherm wordt er meer van het systeem gevraagd, dat zullen we ook terugzien op de volgende pagina.