2min

Prestaties (systeem & games)

Windows Phones staan doorgaans niet echt bekend om hun krachtige hardware. De Lumia 735 beschikt over een Snapdragon 400-chipset, eveneens niet al te heftig. De chipset bestaat onder andere uit een quad-core processor die tikt op 1,3 GHz, het grafische werk wordt verricht door een Adreno 305.

In AnTuTu kan de Lumia 735 weinig potten breken. Het is bijvoorbeeld erg opmerkelijk om te zien dat de Lumia 530 iets beter scoort, terwijl dat toestel over een Snapdragon 200-chipset beschikt.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Ook in GFXBench zijn de prestaties erbarmelijk te noemen. De Lumia 735 blijft niet in het spoor van concurrerende toestellen en bungelt ergens aan de onderkant van de grafiek. Dat is deels te danken aan de relatief hoge schermresolutie.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De Lumia 735 is dus overduidelijk in geen enkel opzicht een prestatiekoning te noemen. De smartphone kan vooral op grafisch gebied niet mee. De systeemprestaties zijn ook niet om over naar huis te schrijven, maar Windows Phone draait wel vloeiend en dat is het belangrijkste wat betreft dat deel van de prestaties. Wat het grafische aangaande: je kan best een spelletje spelen op de Lumia 735, maar de veeleisende games zullen niet per se vloeiend draaien.