2min

Prestaties (systeem)

De LG G4 loopt qua chipset een beetje uit de pas, zoals ik op pagina drie besproken heb. LG koos voor de Snapdragon 808-chipset, in plaats van de Snapdragon 810. Dat heeft als voordeel dat er geen oververhittingsproblemen zijn, maar een lagere rekenkracht is eveneens het resultaat.

Dit blijk ook als we de AnTuTu 5-benchmark uit de kast halen. De G4 kan in veel opzichten aardig mee in de top, maar de processor en grafische chip zorgen ervoor dat de smartphone toch wel aardig wat concurrenten voor zich moet dulden.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


Bij Geekbench is het beeld niet echt anders. De LG G4 scoort op zich prima, maar kan geen nieuwe records neerzetten. Een ramp is dit niet, bij de gebruikservaring heb ik immers ook aangegeven dat de G4 weinig moeite met Android heeft.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Al met al zijn de systeemprestaties van de LG G4 dus gewoon in orde en niet meer dan dat. LG heeft wat de chipset betreft een conservatieve keuze gemaakt en voorkomt hiermee problemen met de temperatuur van het toestel. En daar is natuurlijk best wat voor te zeggen.