2min Devices

Review: Apple iPad Pro – De ultieme laptopvervanger?

Accuduur

Met een accucapaciteit van 10307 mAh zou je verwachten dat de iPad Pro voor een iPad de dikste accu ooit heeft. Maar niks is minder waar, want zowel de iPad 3 als iPad 4 hadden meer dan 1000 mAh meer aan boord. Met het destijds nog gloedjenieuwe Retina-scherm en de Apple A5X- en A6X-chipset was zo’n grote accu nodig om nog een degelijke accuduur te kunnen realiseren. De iPad Air 2 heeft een accucapaciteit van 7340 mAh en op die manier is te zien wat een vooruitgang Apple boekt op het gebied van energiebezuiniging.

Om de accuduur te testen laten we apparaten urenlang een YouTube-video streamen. Daarbij stellen we zaken zoals draadloze verbindingen en schermverlichting zoveel mogelijk hetzelfde in, om de test zo eerlijk mogelijk te houden.

Benchmark: Accutest: 1 uur Full HD YouTube-video (verbruikt)


De iPad Pro heeft natuurlijk een flink scherm dat van verlichting voorzien moet worden, waardoor deze test wat uitdagender is dan voor bijvoorbeeld een iPad mini. De accuverbruik van ongeveer 7,5 procent per uur is dan ook uitermate goed. Het verschil met de Surface-tablets van Microsoft is indrukwekkend. Op één lading houdt de iPad het in deze test ruim meer dan tien uur uit, waar de Surface Pro 3 er na krap zes uur de brui aan geeft.

Apple tracht met elke tablet een accuduur van zo’n tien uur te realiseren, met dagelijks gebruik kom je daar normaliter ook zonder veel moeite aan. Zoals altijd is het natuurlijk wel afhankelijk van je activiteiten, ga je bijvoorbeeld veel zware games spelen, dan zal de accuduur korter worden.