Accuduur

De Huawei Google Nexus 6P is uitgerust met een accu met een capaciteit van 3450 mAh, dat is een dikke 200 mAh meer dan bij de Nexus 6 het geval was. Dat toestel presteerde overigens niet memorabel in onze tests. De HTC One M9 en de Sony Xperia Z5 hebben ook geen goed precedent neergezet voor toestellen met een Snapdragon 810 aan boord. die toestellen deden het qua accuverbruik niet zo best.

In de eerste accutest laten we de Nexus 6P urenlang een video vanaf YouTube streamen, via WiFi. Daarbij stellen we de schermverlichting en draadloze verbindingen zoveel mogelijk op dezelfde manier in. Uiteindelijk wordt berekend hoeveel een uur afspelen van de accu vergt. Bij de Nexus 6P bleek dit 14,44 procent te zijn, wat helaas echt vér boven het accuverbruik van de Nexus 6 uitstijgt.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In de accutest van PCMark worden toestellen onderworpen aan een sequentie van taken die meer representatief zijn voor dagelijks gebruik, hetzij dat het dan wel om een continue belasting gaat. In deze test scoort de Nexus 6P juist aanzienlijk beter dan zijn voorganger.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


Het accuverbruik van de Nexus 6P is een beetje wispelturig. In de ene test scoort dit toestel vrij matig, in de andere juist weer vrij goed. Bij gematigd dagelijks gebruik kan je er over het algemeen wel van uitgaan dat je je toestel pas aan het einde van de volgende dag weer aan de lader hoeft te leggen.