Prestaties (systeem)

We hebben gezien dat de Huawei Google Nexus 6P qua accuduur niet bijzonder goed weet te presteren. Maar dat zegt nog niet zoveel over de algemene systeemprestaties van de Nexus 6P en de Snapdragon 810-chipset. Voor het meten van de prestaties gebruiken we Geekbench en PCMark.

In Geekbench wordt puur gekeken naar de prestaties van de processor en dat blijkt bij de Nexus 6P best in orde. Het toestel behaalt een score van krap 5000 punten en nestelt zich daarmee momenteel mooi in de topdrie van best presterende smartphones. De prestatie is ook een fractie beter dan die van de andere twee toestellen met een Snapdragon 810-chipset aan boord.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


In PCMark zakt de Nexus 6P een beetje terug en is de Xperia Z5 juist de best presterende Snapdragon 810-smartphone. Op het moment van schrijven staat de Nexus 6P nog wel in de topvijf van toestellen.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance


De systeemprestaties van de Huawei Google Nexus 6P zijn redelijk goed te noemen, maar ze voldoen eigenlijk niet aan de verwachtingen. Bij elke nieuwe high-end Qualcomm-chipset verwacht je eigenlijk dat de lat steeds opnieuw weer hoger gelegd wordt, maar dat is hier niet zo.