Benchmarks (systeem)

De Intel Core m7-processor die we in deze uitvoering van de HP Spectre x2 terugvinden hebben we nog niet eerder op de redactie voorbij zien komen. De eerste generatie van de Core m-processor staat niet bekend als een krachtpatser, bij zwaardere taken voelden dit soort systemen traag aan.

De voordelen waren echter niet verkeerd te noemen, zo is de Core m-processor energiezuinig en is de accuduur dus aanzienlijk. Daarnaast genereert de Core m-processor ook minder hitte, waardoor de processor passief gekoeld kan worden en dus geen ventilator behoeven. De tweede generatie van de Core m-processor is gebaseerd op Intel’s Skylake-architectuur. De chipbakker belooft zelfs een snelheidsverdubbeling.

In de Home-benchmark van PCMark 8 worden tests bij regulier gebruik uitgevoerd. Je kan dan denken aan het spelen van games, het bezoeken van websites en het bewerken van documenten. De Spectre x2 weet prima te presteren in deze test. De Surface Pro 3 presteerde bijvoorbeeld minder goed.


In Cinebench wordt specifiek naar de rekenkracht van de processor gekeken. Zoals te zien presteert de Core m7 in de Spectre x2 hier best aardig. De Core m3 zal bij deze test naar verwachting wel aanzienlijk minder goed scoren.


De Spectre x2 maakt een aardige indruk wat betreft systeemprestaties. We moeten hier wel de kanttekening bij plaatsen dat de Spectre x2 uit onze test voorzien is van een Core m7-processor, terwijl de goedkopere versie een Core m3 aan boord heeft. Dat systeem zal aanzienlijk minder scoren in deze tests.