2min Devices

Review: Samsung Galaxy S7 (Edge) – Sublieme accuduur, camera en prestaties

Accuduur

Samsung heeft de accucapaciteit van de Galaxy S7 Edge flink opgeschroefd. De capaciteit gaat van 2600 mAh naar 3600 mAh. Bij de reguliere Galaxy S7 is de toename in capaciteit minder groot, maar dat toestel kunnen we helaas niet meenemen in deze accutests.

De eerste accutest betreft het streamen van een Full HD-video vanaf YouTube. Hierbij wordt de schermverlichting altijd op hetzelfde niveau ingesteld, ook andere zaken zoals draadloze connecties en geluid worden zoveel mogelijk gelijkgetrokken zodat we de toestellen onderling goed kunnen vergelijken. Uiteindelijk rekenen we terug wat het accuverbruik per uur was.

De Galaxy S7 Edge doet het voortreffelijk in de eerste test. Gemiddeld genomen ligt het verbruik op een dikke acht procent, alleen de Apple iPhone 6 Plus weet dit te overtreffen.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In de accutest van PCMark worden toestellen gedwongen om een set taken uit te voeren en dit zo lang mogelijk vol te houden op een acculading. De Galaxy S7 Edge komt zeer goed uit deze test en is het eerste toestel dat de mijlpaal van 10 uur overschrijdt. Absoluut en topprestatie.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


Het opladen van de Galaxy S7 gebeurt met de meegeleverde adapter redelijk vlot. Dankzij Quick Charge 2.0 is de Galaxy S7 voor 60 procent opgeladen. Als de accu geheel leeg is kost het de Galaxy S7 zo’n 90 minuten om volledig op te laden, de Galaxy S7 Edge heeft iets langer nodig: 100 minuten. De Galaxy S7 kan ook draadloos opgeladen worden.