3min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding en specificaties

Inleiding


Vandaag onderwerpen we de Dell Alienware M14X aan een review. Deze laptop past eigenlijk niet tussen de laptops die hier over het algemeen de revue passeren. Zo nu en dan komt er namelijk een systeem langs waar je van te voren al van weet dat er veel moois in schuilt, zo ook vandaag. Vandaag is het namelijk de beurt aan een Alienware M14X welke in het rijtje van bijvoorbeeld de MSI GT780R en de GT663R geplaatst kan worden. Dit zijn laptops welke een configuratie onder de kap hebben waar je u tegen mag zeggen.



Vandaag de dag is computergigant Dell mede-eigenaar van Alienware. Voorheen was dit echter niet het geval. Alienware werd namelijk opgericht in 1996 door twee ambitieuze jonge kerels genaamd Nelson Gonzalez en Alex Aguila. Geïnspireerd door de tv-serie "The X-Files" werd het bedrijf Alienware genoemd. Alle producten die Alienware op de markt bracht dragen een naam die verwijst naar een object, karakter of gebeurtenis uit het eerder genoemde The X-Files.

Van origine was het doel van Alienware om exclusieve producten op de markt te brengen welke de cremé de la cremé waren qua performance en uiterlijk. Echter was de markt hiervoor in het jaar 1996 nogal dun gezaaid. Toen deze markt echter populairder begon te worden en het merk een soort van cult-status verkreeg, begonnen grotere bedrijven interesse te tonen in Alienware. In 2002 leek een overname door Dell dichtbij echter werd deze op het laatste moment afgeketst. De overname vond alsnog plaats maar dit gebeurde uiteindelijk pas in 2006. Dell behield haar eigen XPS-lijn met game-pc’s maar begon daarnaast ook het merk Alienware aan de man te brengen wat ons uiteindelijk brengt bij de M14X.



Deze M14X is momenteel de meest krachtige 14 inch laptop ter wereld en is in staat om de meest zware spellen te draaien welke recent zijn uitgebracht. Wanneer we kijken naar de afmeting van slechts de 14 inch laptop is dit zeer zeker knap te noemen. Je zal namelijk niet zo snel een vergelijkbaar model vinden die in de buurt komt van de prestaties van de Alienware M14X. Ben je benieuwd hoe de Alienware M14X het uit heeft gehouden toen wij hem onderworpen aan verschillende stevige testen? Je leest het verderop in deze review.

Specificaties


Model
Merk Dell / Alienware
Type M14X
Processor
Processortype Intel Core i7 2820M
Kloksnelheid processor 2,3GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 220 GB
Toerental harde schijf SSD
RAM Geheugen 6GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64-bit
Meegeleverde software
  • AlienFusion
  • AlienFX controller
  • AlienFX editor
  • Alien Touch
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3
eSata 1
Uitbreidingsslots 2
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth 2.0
Scherm
Resolutie 1600 x 900
Videokaart NVIDIA GeForce GT 555M
Schermgrootte 14,0 inch
Schermttype Glossy
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 337,0 x 258,3 x 37,8 (voorzijde) (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,92 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Zwart, rood