Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (games)

De grafische prestaties van de Xperia Z3 Compact moet komen van de Adreno 330-chip in de Snapdragon 801. Doordat de schermresolutie relatief laag is kan de Xperia Z3 Compact in dit opzicht excelleren ten opzichte van de concurrentie.

Dat is GFXBench 2.7 duidelijk zichtbaar, de Xperia Z3 Compact is de eerste Android-smartphone die de grens van 40 beelden per seconde weet te doorbreken. De Xperia Z1 Compact kwam hier al erg goed uit de bus, maar de Xperia Z3 Compact doet daar nog een aardige schep bovenop.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In 3DMark is het beeld niet anders, de Xperia Z3 Compact laat op een haar na een nieuwe topscore noteren. Het verschil met de reguliere Xperia Z3 is hier relatief groot.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De grafische capaciteit van de Xperia Z3 Compact is erg groot. Natuurlijk komt dat gedeeltelijk door de relatief lage schermresolutie, maar zoals eerder gemeld volstaat deze qua scherpte gewoon en is dit dus geen positief resultaat van een compromis. De Xperia Z3 Compact kan prima gebruikt worden voor het spelen van een spelletje en laat de concurrentie in dit opzicht duidelijk achter zich.