1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IT-afdelingen hebben te maken met een toenemende complexiteit en volume aan software. Daarom wordt er steeds meer gekeken naar AI-tools en -applicaties die het werk kunnen vereenvoudigen.

Een wereldwijd onderzoek onder 2.000 IT-professionals geeft inzicht in de uitdagingen waarmee IT’ers vandaag de dag te maken hebben. De belangrijkste uitdaging is het beheren van een groeiend aantal enterprise-applicaties. In 2023 hadden IT’ers gemiddeld 24 applicaties tot hun beschikking om hun werk te ondersteunen. Dat is een toename van 71 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen er nog gemiddeld 14 van dergelijke apps op computers stonden.

Tegelijkertijd maakt de IT-afdeling slechts gebruik van een derde van de beschikbare softwareapplicaties. Het is dan ook geen wonder dat om deze uitdagingen aan te pakken, IT’ers zich richten op AI om de complexiteit te verminderen. Op die manier kunnen medewerkers zich vrijmaken, om zich te concentreren op strategisch werk. Zeven op de tien IT’ers gebruikt dan ook AI om de productiviteit te verbeteren. Met name Millennials en Gen Z zijn de early adopters van deze technologie.

Ben je benieuwd naar de impact van AI op de IT-werkplek? Download dan het rapport “State of Workplace Technology: AI in IT” door het onderstaande formulier in te vullen.