2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikservaring en software

Gebruikservaring


De Acer Iconia A3 is bedoeld voor het afspelen van media. Dat betekent dat een groot scherm een voordeel is. Een groot scherm betekent echter wel dat het apparaat lastig vast te houden is met één hand. Waar dit met kleinere tablets nog te doen is zul je bij deze tablet toch echt twee handen nodig hebben.

De Iconia A3 maakt gebruik van Android 4.2 Jelly Bean. Dit is natuurlijk niet de nieuwste versie van Android. Het is op dit moment nog niet bekend of de tablet nog een update zal krijgen naar een nieuwere software-versie. Acer heeft het uiterlijk van Android redelijk ongemoeid gelaten.


Ondanks het feit dat de Acer Iconia A3 niet de meest krachtige tablet op de markt is, wordt Android goed gedraaid. De tablet is responsief en gaat snel door de menu’s heen. Het duurt wel redelijk lang voordat de tablet uit de slaapstand komt.

Acer geeft aan dat de tablet speciaal gemaakt is voor het afspelen van media. Door de vele aansluitingen op de zijkant is het apparaat zeer geschikt om bestanden ook op een extern scherm af te spelen. Vooral de micro HDMI-aansluiting kan goed van pas komen wanneer je films op je tablet wil zetten en deze vervolgens op een televisie wilt afspelen. Hiervoor moet overigens wel los een micro HDMI- naar HDMI-kabel gekocht worden.

Doordat er aan de zijkant van het apparaat ook een micro SD-ingang zit kunnen mediabestanden op een kaartje gezet worden, waarna je deze in de tablet plaatst. Dit maakt het makkelijk om bijvoorbeeld in de auto een filmpje te kijken dat je eerder hebt gedownload.

Software


Acer heeft aan deze tablet de Acer Touch Wakeapp-functie toegevoegd. Dit betekent dat het mogelijk is om de tablet te ontwaken door meerdere vingers tegelijk op het scherm te drukken. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor twee duimen of vijf vingers. Vervolgens wordt een app automatisch gestart. Welke app dit is kun je instellen in het Acer Touch Wakeapp-menu. Hoewel het grappig is dat het kan, vraag ik me af of veel mensen hier gebruik van zullen maken.


Net als bij de meeste Android-apparaten staan er de eerste keer dat je de tablet opstart al een hoop apps die je nooit zal gebruiken. Op Google’s eigen Nexus 7 (review) vind je standaard 31 apps, bij de Acer Iconia A3 zijn het er maar liefst 52. Deze kan je ook niet verwijderen, het is wel mogelijk om ze te deactiveren. Het is hoe dan ook verspilling van resources en opslgaruimte, Acer zou de keuze moeten laten aan degene die voor de tablet betaalt.