2min Devices

Review: LG G3 – Quad HD in je broekzak

Prestaties (games)

De systeemprestaties die ik op de vorige pagina heb besproken in combinatie met de hoge schermresolutie scheppen een weinig positieve verwachting voor de grafische prestaties. De Snapdragon 801-chipset is uitgerust met de Adreno 330-gpu die het in concurrerende toestellen prima heeft gedaan.

In de onscreen-test van het nieuwe GFXBench 3.0 weet de G3 opnieuw de concurrentie niet bij te benen. Overigens vind ik de prestatie van de G3 nog niet zo slecht gezien de veel hogere schermresolutie. Als een spel daar echter gebruik van maakt, word je daar afgaande op dit resultaat echter niet blij van.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


In 3DMark wordt alles in HD gerenderd en worden de omstandigheden gelijkgetrokken. Ook als het verschil in resolutie wordt weggenomen blijkt dat de G3 grafisch niet zo sterk is als zijn concurrentie, een opvallende situatie.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De LG G3 lijkt voor gaming vooral last te hebben van de hoge schermresolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe meer kracht er nodig is voor het berekenen van een frame. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat de beeldsnelheid lager wordt. Bij het gemiddelde spel zal je niet zoveel problemen hebben, maar de zwaardere games lijken de HTC One M8, Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2 betere keuzes.