Prestaties (systeem & games)

De LG L70 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 200 als chipset. Persoonlijk ben ik altijd wel content met fabrikanten die een Snapdragon-chipset in een goedkoop toestel proppen, want de balans tussen prestaties en energieverbruik is doorgaans goed op orde. Dat de accuprestatie in ieder geval niet onder de maat is, hebben we op de vorige pagina al gezien.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Het rekenwerk wordt in dit geval verricht door een dual-core processor die tikt op 1,2 GHz. Ook is voorzien in 1GB aan werkgeheugen. In AnTuTu Benchmark kan de L70 toch niet echt indruk maken en blijven de prestaties steken rond het niveau van de Motorola Moto E, die wat goedkoper is.

De afzonderlijke tests van AnTuTu bekeken, blijkt dat de L70 het vooral laat afweten in de CPU- en UX-tests. Dat laatste kan geen verrassing zijn, aangezien ik al eerder had opgemerkt dat de L70 wat traag aanvoelt.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Voor het grafische werk is voorzien in een Adreno 305 als GPU. In de onscreen-test van GFXBench 2.7 komt de L70 erg goed naar voren. Daarbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat de schermresolutie lager is dan bij de concurrentie en dat er daardoor een vertekend beeld ontstaat. Ondanks dat betekent het wel dat de L70 in vergelijking met de alternatieven iets beter in staat is om mobiele games vloeiend te renderen.