Prestaties (systeem)

Voor het rekenwerk is de Xperia Z3+ voorzien van de Snapdragon 810-chipset, met acht rekenkernen waarvan vier snelle die draaien op 2 GHz. In AnTuTu 5.0 blijkt de Xperia Z3+ aardig te presteren, maar records worden niet gevestigd. Wanneer ik de losse onderdelen van de test bekijk, valt op dat de Xperia Z3+ ten opzichte van concurrentie vooral punten laat liggen bij de UX- en single CPU-test. Het is mogelijk dat de Xperia Z3+ gedurende de benchmarks de kloksnelheid terug heeft geklokt vanwege de temperatuur, wat dan weer een minder hoge score oplevert.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


In Geekbench 3 zien we ongeveer hetzelfde beeld. De Xperia Z3+ kan aardig meedoen in de top, maar eigenlijk had ik wel wat meer verwacht. De HTC One M9 -eveneens voorzien van een Snapdragon 810 als chipset- behaalt een beduidend hogere score.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Qua systeemprestaties is de Sony Xperia Z3+ ondanks zijn gloednieuwe hardware niet in staat om nieuwe records te vestigen. De smartphone doet aardig mee, maar kan de verwachtingen niet waarmaken. Mogelijk komt dit doordat de kloksnelheid van de chipset gedurende de tests omlaag wordt geschroefd om de temperatuur binnen de perken te houden.