2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Features

Ultra Durable 3

Het Ultra Durable-label is een oudgediende bij Gigabyte. De UD7 is voorzien van de derde versie van het label, wat inhoudt dat we te maken hebben met een moederbord dat is voorzien van een dubbel zo dikke koperlaag in het PCB, Japanse condensatoren, lage MOSFETS en ferrieten spoelen.



Het voordeel van de dubbele koperleidingen in het PCB is dat de temperatuur en energiegebruiken lager blijven, de stabiliteit hoger is en dat het overklokken volgens Gigabyte met grotere marges zou moeten kunnen.



24 fasen

Gigabyte heeft zoals gezegd dit de processorsocket moederbord voorzien van maar liefst 24 fasen. Dankzij de 24 fasen moet de processor een nog stabielere stroomvoorziening kunnen genieten. Dankzij de 24 fasen moet het moederbord verder kunnen overklokken tegen relatief koelere temperaturen dan de concurrentie. De belasting wordt immers verdeeld over de 24 fasen, waardoor ook de hitteproductie beter wordt verdeeld over het bord. Een grotere verdeling betekent lagere temperaturen en de componenten zullen ook beter te koelen zijn.



Bios

In tegenstelling tot de borden van Asus, ASRock en MSI is het UD7-moederbord niet voorzien van een EFI-Bios. Waarom Gigabyte een andere keuze maakte dan de voorgenoemde fabrikanten is ons niet duidelijk. Gigabyte is immers vaak juist als achterban van de EFI-bios gezien.

De UD7 is voorzien van twee bios-chips. Erg handig voor overklokkers die de grenzen niet graag respecteren. Mocht de normale bios beschadigd raken, kan het moederbord de informatie van de tweede chip kopiëren, zodat het systeem gewoon blijft werken. Dat we geen knop op het moederbord vonden om de bios mee te resetten zal dan ook alles met deze eigenschap te maken hebben.