3min

Tags in dit artikel

,

Gameplay


Als speler ben je vrij om overal heen te gaan

Vrijheid, blijheid
Net als in GTA ben jij als speler vrij om te gaan en staan waar je wilt. Alles wat je ziet is te bereiken, en dat kan ook nog eens zonder enige laadtijden! Ook het wisselen tussen indoor en outdoor omgevingen gebeurt zonder laadtijden. Dit gebrek aan laadtijden zorgt voor veel meer vrije gameplay, je wordt namelijk nooit onderbroken in je gaan en staan.
De stad Stilwater is groot. Heel groot. De makers zeggen zelf dat het groter is dan GTA Vice City, maar kleiner dan GTA San Andreas. Dit klopt ongeveer wel. Het grote verschil met San Andreas is dat SR alleen maar één grote stad is, dus geen platteland of woestijngebied. Gelukkig zijn er snelwegen om snel van de ene kant van de stad naar de andere kant te komen.


Slechts 1 van de vele mogelijkheden van het pimpen: een keuze uit honderden kleuren

Pimp My Ride
Iedere auto die je ziet (uitgezonderd politie, ambulance, vrachtwagens en andere grote voertuigen) kan gepimpt worden. Er is genoeg aan te passen aan de auto’s: bumpers, motorkappen, spoilers, spinners noem maar op. De voertuigen variëren van oude Amerikaanse bakken tot exotische sportwagens. Leuk detail is dat geen één auto in de stad hetzelfde is, ze zijn namelijk altijd wel een beetje getuned. Zo zie je soms een auto rijden die onder de modder of roest ziet, en kan je een straat verder dezelfde auto tegen komen met glimmend chroom en een strakke paintjob.
Alle auto’s die je in je garage zet worden opgeslagen, er is geen limiet voor het aantal auto’s in je garage. Je kan ze door middel van een lijstje zo weer terughalen, ook al zijn ze ontploft tijdens een van je uitstapjes.
Misschien wel één van de opvallendste dingen aan SR is het gebrek aan andere voertuigen, zo zal je geen motoren, vliegtuigen of helicopters tegenkomen. Wel zijn er in een paar missies andere voertuigen, maar die worden door de computer bestuurd.


Andere gangs die lastig worden? Geen probleem voor de RPG

Guns for Everyone!
Natuurlijk is er ook een flinke lading wapens beschikbaar voor de speler. Zoals te verwachten valt zijn er een aantal wapens die niet konden ontbreken. Shotguns, Pistolen, SMG’s, Assault Rifles, noem maar op, alles is er. Elke wapengroep heeft zelfs nog verschillende wapens. Zo heb je in de pistolenklasse een simpel pistooltje tot een .50 Desert Eagle (al heet hij in het spel niet zo ;)) Ook oude bekenden als de AK47 en de Uzi doen hun intrede. Voor het ultieme sloopwerk is er ook genoeg beschikbaar, denk aan granaten, molotov’s, pijpbomen en als klap op de vuurpijl een heuse raketwerper. Vooral die laatste zal je erg vaak gaan gebruiken.