2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

Windows 7 is de beste Windows-versie in lange tijd. En ja, dat is inderdaad niet moeilijk want zoveel echte Windows-versies zijn er de afgelopen acht jaar nu ook weer niet verschenen. Hoe dan ook, het nieuwe operating system van Microsoft voelt weer aan als één geheel waar goed over na is gedacht en legt als het ware de fundamenten voor een betere pc-ervaring in het algemeen. Alhoewel pc-fabrikanten ongetwijfeld de ‘less is more’-aanpak van Microsoft teniet zullen doen.

Op alle gebieden is Windows 7 beter dan Windows Vista én Windows XP. Het is net wat sneller, lichter en efficiënter. Het kan wel even wat wennen zijn, vooral die nieuwe taakbalk, maar mocht je die echt niet leuk vinden, dan kun je altijd terug naar de oude. Maar ik zou ‘m zeker minimaal een maand de kans geven.

Gebruik je nu Windows XP omdat je Windows Vista niet uit kon staan, dan kun je maar beter Windows XP blijven gebruiken – of Windows 7 toch maar eens een kans geven – want Windows 7 is niets meer dan een betere Vista. Voor Windows Vista-gebruikers moet ik toch eerlijk zijn: het is een betere Windows Vista, maar het is nu ook weer niet zo goed – en Windows Vista was nu ook weer niet zo slecht – dat je meteen naar de winkel moet rennen voor een upgrade, maar aan de andere kant: een upgrade kost waarschijnlijk ongeveer honderd euro en dat is Windows 7 zeker waard.

Windows 7 heeft goede hardwarecompatibiliteit, is makkelijker te gebruiken dan welke Windows-versie dan ook en heeft voor iedereen wel wat in huis met vele verbeteringen op elk gebied. Het enige grote nadeel is dat je apart Windows Live Essentials moet downloaden en dat de Windows-map nog steeds 10 GB in beslagneemt. Maar ach, dat drukt de pret niet en de wow kan nu eindelijk echt beginnen. Maar of-ie ook lang duurt met Windows 8 dat al over drie jaar voor de deur staat, ik betwijfel het.
10.0
  • Stabiel
  • Interface werkt prettig
  • Werkt zeer snel
  • Windows-map standaard 10 GB groot
  • Windows Live Essentials standaard niet meegeleverd