Gebruik

Qua gebruik valt er over Android-telefoons met een standaard Android-skin natuurlijk niet zo veel meer te melden. De applicaties werken grotendeels hetzelfde ten opzichte van andere telefoons met hetzelfde besturingssysteem.

Android Gingerbread zorgt natuurlijk wel voor veranderingen aan het uiterlijk, maar qua gebruik vallen de wijzigingen redelijk mee. Wel merken we dat de telefoon ontzettend snel is. Alles verloopt zeer vloeiend en vlot, wat het gebruik van de Nexus S erg prettig maakt.

De ronding die in het scherm is aangebracht is overigens ook erg prettig om op te merken wanneer we in een telefoongesprek zijn verweven. Het scherm is erg glad en de minieme kromming van het scherm zorgt er voor dat het lijkt alsof de telefoon je gezicht als het ware aan het aaien is. Zo wordt een telefoongesprek natuurlijk een feestje!


Camera

De camera in de Nexus S heeft een resolutie van 5 megapixel maar er ontbreekt een zoom-functie, zowel digitaal als analoog natuurlijk. Dit maakt de camera natuurlijk al van tevoren een kritiek onderdeel van de Nexus S.

De flitser in de telefoon doet bij de donkere foto’s prima zijn werk en reageert zeer snel.

Bij alle foto’s valt wel op dat er een donkere waas over zit. Het was op de dag van het vastleggen van de foto’s ook geen mooi weer, maar dit is wel een overdreven duistere weergave. Verder zijn de foto’s prima gedetailleerd. We missen echter wel een zoomfunctie op de camera.