2min

Tags in dit artikel

, , ,

Benchmark (systeem)

De ZenBook heeft voldoende processorkracht om de normale kantoorapplicaties vlot uit te voeren. Zwaardere programma’s die veel rekenkracht vergen vindt de Asus niet fijn. De Intel Core i7 in het door ons geteste exemplaar presteert prima, maar het is geen grote sprong in performance als we deze vergelijken met de i5.

Om zowel de processor als de behuizing koel te houden heeft Asus gekozen voor een combinatie van een heat pipe met een wanddikte van 0,1mm en een ultra platte ventilator van slechts 0,3mm dik. Het gehele koelsysteem is hierdoor niet dikker dan 3mm. Het systeem werkt niet geheel geruisloos, maar het blijft een knappe prestatie dat ze een en ander in een dergelijke platte behuizing hebben weten te puzzelen.

Kijken we naar de prestaties van het operating systemen en kantoortoepassingen dan zijn we verrast over de hoge score. Dit betekent dat de Asus je het niet kwalijk zal nemen wanneer je meerdere applicaties open hebt staan. De crossplatform score is echter net iets meer dan bovengemiddeld. Zware beeldbewerkingsapplicaties zullen derhalve minder geschikt blijken voor de kleine Asus.