Geluid, scherm en accuduur

Geluid


De Moto G kan verrassend veel geluid produceren, maar hoe hoger je het volume zet, hoe minder goed de geluidskwaliteit wordt. Dat merk je voornamelijk bij de hoge tonen, die enigszins schel worden. Zeker als je de telefoon met de onderkant naar beneden op een ondergrond legt, waardoor het geluid meer gebundeld wordt. Lage tonen zijn wel redelijk goed aanwezig voor een telefoon van ongeveer 200 euro.


Scherm


Bij het bespreken van de hardware merkte ik al op dat de pixeldichtheid van de Moto G ongeveer gelijk is met die van de iPhones met Retina-scherm. De schermresolutie is zelfs hoger, maar de pixeldichtheid komt gelijk te liggen doordat de iPhones een kleiner schermoppervlak hebben. Hoe dan ook, zo’n pixeldichtheid is prima in orde en zéker in deze prijsklasse. Het is zelf meer dan je je kan wensen voor slechts 200 euro.

Gesproken over de iPhones, het valt op dat het scherm vrijwel op het oppervlak ligt. Je ziet zeker in deze prijsklasse regelmatig dat het scherm een beetje verzonken ligt, waardoor je ruimte tussen de bezel het het schermpaneel ziet. Daar is bij de Moto G geen enkele sprake van.

Daar komt nog bij dat de kijkhoek van het scherm gewoon perfect is. Je kan, afgezien van de hoge mate van weerspiegeling van het Gorilla Glass, op een hoek van 170 graden nog prima de juiste kleuren zien.


Accuduur


De Moto G heeft een accucapaciteit van 2.070 mAh, dat is redelijk bescheiden. Ondanks dat beweert Motorola toch dat een accuduur van 24 uur bij normaal gebruik zeker haalbaar is. Wij testen dat zo op onze eigen manier.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Het spelen van een Full HD-video via YouTube met gestandaardiseerde instellingen en schermhelderheid kost de Moto G 14 procent van de accu. Als je alleen maar deze activiteit zou voortzetten, is de Moto G na een goede zeven uur aan het einde van zijn latijn.

Dat is natuurlijk geen normaal gebruik en Motorola’s geschatte accuduur van 24 uur is dan ook alsnog een redelijke schatting. In onze testperiode was de Moto G na een dag ook wel toe aan een verse lading, je hoeft dus helaas niet te rekenen op twee dagen zonder prik. Normaal gezien hoef je ook niet bang te zijn dat de Moto G al na een paar uur loopt te schreeuwen om een stopcontact.