2min

Prestaties (grafisch)

De Snapdragon 801-chipset komt wederom gepaard met een Adreno 330 als chip voor het grafische werk. Deze chip heeft zich in het verleden al regelmatig bewezen als het voorlopige summum wat betreft grafische prestaties. Dat zal bij de HTC One M8 dan ook zeker niet anders zijn, wel kunnen de hogere systeemprestaties ervoor zorgen dat de Snapdragon ook grafisch net even iets beter uit de verf komt.

Als we kijken naar de on-screen benchmarks van GFXBench 2.7, waarbij de schermresolutie ook een rol speelt in de uiteindelijk score, dan zien we dat de HTC One M8 de hoogste score haalt voor een toestel met een Full HD-resolutie (1080×1920). Alleen de iPhone 5S en de Xperia Z1 Compact moet HTC voor zich dulden. Maar dat is ook niet vreemd; De iPhone 5S heeft een schermresolutie van 640 x 1136 en de Xperia Z1 Compact van 720 x 1280, het kost die toestellen per frame dus minder rekenkracht.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Naast de on-screen test van GFXBench doen we ook de offscreen-test van 3DMark en daarin maakt schermresolutie niets uit, alle smartphones worden onder dezelfde condities getest en komt de absolute grafische kracht van het toestel boven drijven.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De HTC One M8 heeft op dit moment de meest krachtige GPU van alle smartphones.