Prestaties (systeem)

Sony heeft de Xperia Z2 uitgerust met de Snapdragon 801-chipset. Deze is ook terug te vinden in de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5. Bij de Galaxy S5 gaat het wel om een andere variant waarbij de processor iets hoger is geklokt. De Galaxy S5 wist dankzij deze chipset nieuwe records te vestigen.

Van tevoren mag je verwachten dat de Xperia Z2 in ieder geval bij de Galaxy S5 en One M8 in de buurt zal eindigen. De hardware verschilt onderling immers niet veel.

Algemeen


De Xperia Z2 maakt wat betreft de totaalscore in AnTuTu X Benchmark de verwachting waar en nestelt zich tussen de Samsung Galaxy S5 en HTC One M8 in met een score van bijna 35.000 punten. Het verschil met de Xperia Z1 is ook direct zichtbaar.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Er zijn geen tests waarin de Xperia Z2 beduidend beter of slechter scoort dan de Galaxy S5 of One M8. Daarom kies ik ervoor om verder geen specifieke onderdelen van deze benchmark uit te lichten.

In de processortestsoftware Geekbench 3 behaalt de Xperia Z2 een mooie score, er wordt wel enige afstand bewaard ten opzichte van de Samsung Galaxy S5. Dat is gezien de hogere kloksnelheid van de processor in dat toestel niet zo verwonderlijk.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Er worden wat betreft systeemprestaties geen records gevestigd, maar de Xperia Z2 presteert behoorlijk goed en kan absoluut mee met de naaste concurrentie.