Prestaties

We testen bij Techzine niet zoveel all-in-ones, dus qua prestaties is er niet zoveel vergelijkingsmateriaal in onze grafieken te vinden. We vergelijken deze iMac dan ook met laptops en voorgangers van de iMac. Houd in je achterhoofd dat we hier te maken hebben met de goedkoopste uitvoering van de iMac met 5K Retina-display en dat de prestaties verder kunnen oplopen wanneer een meerprijs wordt betaald.

In iBench worden de systeemprestaties van de iMac vastgesteld. Het systeem kan de MacBook Pro met Retina-display van vorig jaar niet bijbenen. Dat is op zich ook niet direct verwonderlijk omdat die MacBook was voorzien van een Core i7-processor, terwijl we hier te maken hebben met een Core i5. Intel heeft in de tussentijd niet zoveel stappen meer gezet wat betreft rekenkracht en dat is te zien.


De iMac is uitgerust met een discrete videokaart en dat levert erg goede grafische prestaties op. De kleinere iMac van vorig jaar -voorzien van Intel Iris Pro Graphics- presteerde destijds beduidend minder. Je kan dus klaarblijkelijk best een spelletje spelen op dit systeem, maar verwacht niet dat dat op de volledige resolutie van 5120 bij 2880 pixels ook nog soepel zal verlopen.


Qua prestaties is deze iMac al erg goed, maar je ziet bij de systeemprestaties dat een upgrade naar een Core i7-processor nog wel het nodige verschil kan maken. Goed om te weten, mocht je taken willen uitvoeren waarbij processorkracht van groot belang is. De upgrade naar de Core i7-processor kost je wel 250 euro extra en dat is niet niks terwijl de prijs toch al hoog is, maar je kan er wel veel baat bij hebben.

Lees meer