Accuduur

De afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden dat mobiele apparaten ook echt mobiel zijn en uren lang zonder stopcontact kunnen werken. Zeker bij een product als de Surface Pro 4 mag je hoge verwachtingen hebben dat je een geruime tijd mobiel kan werken.

We hebben twee accutesten gedaan om de accuduur van de Surface Pro 4 in kaart te brengen. De eerste test is een uur lang naar een Full HD video kijken op YouTube om te zien hoeveel accucapaciteit dat kost.

Uit de videotest komt naar voren dat de Surface Pro 4 in de bovenste regio scoort en daarmee een hele nette prestatie weet neer te zetten. Met de Surface Pro 4 kan je bijna 8 uur lang video’s kijken op YouTube. Als je de video lokaal opslaat en niet streamt moet 8 uur zeker haalbaar zijn.

De tweede accutest is van PCMark 8, een accutest die door middel van alledaags gebruik het systeem laat werken om uiteindelijk te bepalen hoelang een accu mee gaat. In deze test scoort de Surface Pro 4 opnieuw redelijk goed met een accuduur van ruim 3,5 uur.