Benchmarks (systeem)

De Surface Pro 4 die wij van Microsoft hebben ontvangen is voorzien van een splinternieuwe Intel Core i5-processor uit de zesde generatie. Deze nieuwe serie is een grote stap voorwaarts voor Intel en dat is ook terug te zien in de accuduur. Over de prestaties ben ik tot op heden erg tevreden, ik ben dan ook benieuwd hoe de prestaties eruit zien in de benchmark-grafieken.

In de PCMark 8 Home-benchmark scoort de Surface Pro 4 de voorlopig hoogste score. Dat is ook niet zo vreemd aangezien dit het eerste systeem is dat we testen met een dergelijk krachtige processor. Ik kan echter al verklappen dat deze positie op korte termijn is verdwenen want we hebben nog mee reviews op de planning staan in de categorie laptops.

In elk geval zijn de prestaties zoals verwacht mocht worden, gewoon erg goed.

Voor de vorm alvast een extra grafiek die nu nog erg leeg is, de PCMark 8 Creative-benchmark. Dit is een benchmark waarbij het systeem aan zwaardere taken wordt onderworpen zoals videobewerken. Deze benchmark laat zien of het systeem ook geschikt is voor de professional. Binnenkort verschijnen hier meer systemen in en krijgt deze benchmark meer toegevoegde waarde.

Tot slot nog een alternatieve systeembenchmark, namelijk Cinebench R15, ook hier is de nieuwe Intel Core i5-processor de allersnelste, maar wederom niet voor lang.