Accuduur

Met de Core m-processors belooft Intel een langere accuduur, dan wanneer een Core i-processor gebruikt wordt. Om dit te testen hanteren we twee tests. In de eerste test laten we de laptop een Full HD-video afspelen en wordt berekend wat dit per uur van de accu vergt. Om de test zo eerlijk mogelijk te houden zorgen we er bijvoorbeeld ook voor dat de schermverlichting altijd op eenzelfde niveau is ingesteld.

De Spectre x2 verbruikt hierbij 16,3 procent per uur en dat is een relatief laag verbruik. Echt baanbrekend kan het echter niet genoemd worden, de verwachting (en hoop) was dat de Spectre x2 het beter zou doen.


De accutest van PCMark toont een beetje hetzelfde beeld als de YouTube-test hierboven. De Spectre x2 houdt deze test een dikke drie uur vol en dat kan veel slechter, maar het kan ook beter.


De accuduur van de Spectre x2 is gezien deze tests gewoon goed, maar niet buitengewoon. Als je een tablet met een lange accuduur wilt hebben dan kan je beter naar Android of iOS kijken, maar voor een laptop doet de Spectre x2 het gewoon naar behoren.