2min

Benchmarks (systeem)

Met een Intel Core m3-processor aan boord hoef je qua systeemprestaties niet op al te veel gekkigheid te rekenen. Core m-processoren zijn in de regel immers niet bepaald krachtig, maar meer gericht op energiezuinigheid. Met de Skylake-reeks heeft Intel natuurlijk wel vorderingen geboekt. Op de productpagina van de Galaxy TabPro S roemt Samsung het product vanwege goede prestaties dankzij Windows 10 en de Intel Core m-processor.

De eerste test is Cinebench 15, waarin voornamelijk de processor aan de kaak wordt gesteld. In deze test behaalt de Galaxy TabPro S een score van 203 punten. Dit is helaas weinig bijzonders.


De tweede test is de Home-test van PCMark 8. Hierin zakt de Galaxy TabPro S nog een stuk verder af. Deze test is relatief zwaar, maar dat is voor andere systemen natuurlijk ook zo.


Qua systeemprestaties is de Galaxy TabPro S niets bijzonders. In de benchmarks moeten we genoegen nemen met een plaats aan de onderzijde van de grafieken. Samsung predikt dus wel goede prestaties, maar in de praktijk komt dat er niet uit.