2min

Benchmarks (grafisch & opslag)

Grafisch


Voor het grafische werk heeft de Galaxy TabPro S geen aparte videochip aan boord, er wordt gebruikgemaakt van de Intel HD Graphics 515-GPU die in de Core m-processor is geïntegreerd. Door de jaren heen zijn deze geïntegreerde chips steeds beter geworden, maar normaliter halen ze het niet bij aparte videokaarten.

In 3DMark Fire Strike haalt de Galaxy TabPro S een score van boven de 600 punten, wat wel conform de verwachtingen is. Vrijwel alle systemen die nu in de grafiek staan maken gebruik van de geïntegreerde videochips van Intel, maar daarin zijn -zoals te zien is- ook verschillende gradaties. De Dell Precision 5510 en HP Envy 15 zijn hierop duidelijk uitzonderingen, die beschikken wel over een aparte videokaart en presteren zodoende aanzienlijk beter.


Wil je ook regelmatig een echte game kunnen spelen op je systeem, dan kan je de Galaxy TabPro S dus beter vergeten en uitkijken naar een apparaat met een discrete videokaart. Voor het spelen van spelletjes die grafisch niet zoveel vereisen is dit systeem natuurlijk wel prima geschikt.

Opslag


Met 128GB aan SSD-opslagruimte is de Galaxy TabPro S redelijk goed bedeeld, gezien zijn prijs. Hoe groter het SSD-opslagmedium, hoe hoger de prestaties in de regel zijn. De SSD in dit systeem behaalt een bandbreedte van krap 160 MB/s en dat is voor een SSD niet veel bijzonders.