2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (games)

Het grafische werk handelt de Snapdragon 820-chipset af met behulp van een Adreno 530. In de Snapdragon 820-variant die LG in de G5 toepast is de kloksnelheid van deze grafische kern extra hoog, wat de prestaties natuurlijk ook omhoog stuwt. Bij de G5 is de schermresolutie echter ook erg hoog, waardoor de prestaties weer op negatieve wijze worden beïnvloed.

In de onscreen-test van GFXBench 3.0 zien we dat de G5 in de bovenste regionen weet te eindigen. 29 beelden per seconde is in combinatie met een Quad HD-resolutie natuurlijk erg knap. Apple’s iPhones weten wel een veel hogere score te behalen, maar hoeven de beelden ook niet met zulke hoge resoluties te genereren.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


In de Ice Storm Unlimited-test van 3DMark moet de G5 de Galaxy S7 voor het eerst voor zich dulden, al is het maar met een zeer miniem verschil.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De grafische prestaties van de Adreno 530-chip zijn bemoedigend voor de nieuwe generatie Snapdragon 820-smartphones. De LG G5 weet puike prestaties te realiseren en is wat prestaties betreft in zekere zin momenteel gewoon de beste Android-smartphone.