Prestaties

Aangezien de bevindingen over de HP Envy 15 tot op heden niet onverdeeld positief zijn, is het maar goed dat we het prestatie-gedeelte nog voor de boeg hebben. Het is jammer dat de gebruikservaring wat tegenviel, maar de laptop kan in dit opzicht nog best wat goedmaken.

We openen met PCMark 8, waarin de laptop aan de Home-test wordt onderworpen. Daarin kan de Envy 15 niet echt overtuigen en belandt de laptop ergens in het midden in de buurt van de Microsoft Surface Pro 3. Eigenlijk is dat niet te verklaren en best een teleurstelling te noemen.


In Cinebench 11.5 wordt puur naar de rekenkracht van de processor gekeken. Hier behaalt de Envy 15 een score van boven de drie punten, wat op zich niet slecht is, maar opnieuw niet conform de verwachtingen. Zoals in de tabel te zien is, hebben we in het verleden echter al eens een HP Envy over de vloer gehad waarbij de score meer dan het dubbele bedroeg. Daarmee komt de prestatie van de Envy 15 absoluut niet beter uit de verf.


Om dit deel van de recensie af te sluiten pakken we nog een grafische test mee. Het gaat om de Fire Strike-test van 3DMark. Hierin laat de Envy 15 duidelijk zien dat de grafische prestaties van een andere klasse zijn. Dit mag natuurlijk ook wel aangezien het systeem over een aparte videokaart beschikt. Het verschil met andere laptops is duidelijk.


De verwachtingen rondom de prestaties van de Envy 15 waren redelijk hooggespannen dankzij de toevoeging van de vijfde generatie van Intel’s Core i7-processor en 12GB aan werkgeheugen. Wat betreft de rekenkracht van de processor is de Envy 15 echter niet zo’n indrukwekkende machine. De prestaties van de videokaart zijn wel dik in orde.