Abonneer je gratis op Techzine!

Accuduur

Met de Skylake-reeks heeft Intel de gebruikelijke verbeteringen wat betreft het energieverbruik gemaakt. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de accuduur aanzienlijk verbeterd wordt.

In de eerste accutest moet de Zenbook UX305UA langdurig een Full HD-video van YouTube streamen. Hierbij wordt de schermverlichting ingesteld op een vast niveau, zodat de vergelijking met andere laptops eerlijk is. Na het urenlange proces berekenen we hoeveel accucapaciteit het gekost heeft om de video gedurende een uur af te spelen.

De Zenbook UX305UA had per uur een krappe 8,5 procent van de accucapaciteit nodig. Dat is een nieuw record, het is nog niet eerder voorgekomen dat een laptop minder dan 10 procent per uur nodig had en deze Asus duikt ruim onder deze grens.


In de tweede accutest laten we de Home-accutest van PCMark zijn gang gaan, totdat de accu vrijwel leeg is. In onderstaande grafiek kan je zien dat de Zenbook UX305UA vergeleken met de concurrentie deze test extreem lang weet vol te houden.


Wat betreft de accuduur van de Zenbook UX305UA kan ik dus kort zijn: deze laptop is in dit opzicht gewoon buitengewoon goed.