3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Camera (iPad mini)



De iPad mini is voorzien van een 5 megapixel-camera, welke Apple ook wel iSight-camera noemt. Deze camera is natuurlijk niet het beste van het beste wat er maar te krijgen is, maar laten we wel wezen: wie gaat er nou actief foto’s maken met een tablet. Het ziet er niet uit en het is onhandig. De camera’s in tablets zijn meer bedoeld voor die ene keer dat je toevallig geen camera bij de hand hebt en snel een foto wilt schieten. Wat jammer blijft is dat Apple geen flitser in heeft gebouwd, maar ook dit is begrijpelijk, de camera wordt zelden serieus gebruikt.

Foto’s


De camera-applicatie is reuze simpel. Als deze geopend wordt, wordt het gehele scherm gevuld met het beeld vanuit de zoeker. Aan de linkerkant is de sluiterknop weergegeven, onderaan wordt een doorzichtige balk getoond met een snelkoppeling naar de galerij en knoppen om het optiemenu weer te geven en om van camera of opnamestand te wisselen. Door op het scherm te tikken kan er scherp gesteld worden op een bepaald gedeelte van het zoekveld.

Binnen, met goede belichting


Binnen, zonder belichting

De foto’s die binnen zijn genomen zijn aardig, maar er is wel wat ruis in de foto waar te nemen. Natuurlijk is de foto zonder belichting niet goed, omdat de iPad mini geen flitser heeft. Het valt mij zelfs nog mee dat er überhaupt nog iets zichtbaar is, want de ruimte is met deze foto vrijwel donker.

Buiten, van dichtbij


Buiten, van korte afstand

De foto’s die dichtbij zijn genomen zijn dik in orde. Het detail is goed en de kleuren komen goed over. Het is een wat grauwe dag en de kleuren springen dan ook niet uit de foto.

Buiten, van veraf


Buiten, zelfde standpunt, volledig ingezoomd

De laatste twee foto’s tonen aan dat de iPad mini wel handig kan zijn om ooit snel een foto te schieten. Het blijft geen product om als je primaire camera te gebruiken, mocht je een beetje gesteld zijn op de kwaliteit van de foto’s. Hoewel het een donkere dag is, zou de foto wel wat helderder mogen zijn. Natuurlijk kan je daar een fotobewerkingsprogramma op los laten, maar veel mensen willen daar terecht geen tijd in steken, een foto moet standaard al goed zijn.

Video’s


Bij het maken van een video is het beeld zo goed als het zelfde, enkel de optie-knop is niet aanwezig, wat betekent dat er helemaal niets aan de camera in te stellen is, behalve de scherpstelling van het beeld.



De genomen video is qua detail en scherpte opnieuw redelijk in orde. Wel valt op dat de verversingssnelheid van het beeld niet optimaal is omdat de auto’s enigszins stotteren, maar dit is iets dat we ook bij veel duurdere producten zien gebeuren. Een frequentie van 30 beelden per seconden blijkt niet genoeg te zijn om snelle objecten echt vloeiend vast te leggen.