Prestaties (systeem)

Tijd om de veelbelovende Nexus 7 op de pijnbank te leggen en te zien hoe dit apparaat nu werkelijk presteert ten opzichte van de concurrentie. Android 4.3 draait soepeltjes op de Nexus 7 en de Snapdragon S4 Pro is inmiddels dan een jaartje oud, in combinatie met de Adreno 320 heb ik goede hoop dat die toch nog in de bovenste regionen mee kan komen.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – Total


De eerste score is meteen raak, de tablet scoort, op moment van schrijven, de eerste positie. Dat is zeer netjes, als je je bedenkt dat bijvoorbeeld Sony’s Xperia Tablet Z twee keer zo duur is. Wel is die tablet overigens een stukje groter dan 7 inch. Google en Asus hebben echter wel de line-up van Samsung het nakijken gegeven, zowel met het scherm als qua prestaties. Samsung zal dus mogelijk moeten gaan nadenken over een versnelde refresh, als alle benchmarks zo uit gaan vallen.

Processor


Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – CPU


Dat de Nexus 7 het niet per se van zijn processor moet zien blijkt wel uit de CPU-score die AnTuTu meegeeft, die ligt toch aanzienlijk lager dan die van de Sony Xperia Tablet Z en de Samsung Galaxy Note 8.0. De concurrenten -qua schermgrootte- moeten het echter toch overduidelijk afleggen tegen de nieuwe Nexus 7

Werkgeheugen


Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – RAM


Ook bij de benchmark van het werkgeheugen scoort de Nexus 7 zeer goed. De Xperia Tablet Z en de Samsung Galaxy Note 8.0 en 10.1 blijven de Nexus 7 voor, maar de recent geïntroduceerde Galaxy Tab 3 8.0 wordt opnieuw flink afgetroefd door de Nexus 7.