4min Devices

Review: Dell XPS 12 (2013)

Prestaties (systeem)

Voorafgaand aan de resultaten moet ik opmerken dat Dell ons van een variant van de XPS 12 heeft voorzien die -vooralsnog- niet in de Nederlandse winkels is beland. De variant die we op Dell’s website vinden heeft een Core i7-processor met 8GB werkgeheugen, onze versie beschikt over een Core i5-processor uit de vierde generatie en 4GB werkgeheugen. De resultaten van de winkelversie zullen vooral op het gebied van de processor naar verwachting wat hoger liggen. De SSD daarentegen heeft dubbel zoveel capaciteit en zal op zijn beurt waarschijnlijk weer wat beter scoren dan die van de winkelversie.

Review: Dell XPS 12 (2013)
In Cinebench 11.5 is direct duidelijk dat deze XPS 12 zijn voorganger niet kan verbeteren als het aankomt op de processorkracht. Het verschil ten opzichte van de Core i7-processor in de XPS 12 blijft overigens nog redelijk beperkt daar we nu te maken hebben met een Core i5.


In PCMark 7 zijn de scores vrijwel identiek aan die van het 2012-model. Geen onverdienstelijke prestatie gezien de betere specificaties van het oudere model. We zien hier dus al de winst die Haswell toch lijkt op te leveren.


PCMark 8 was nog niet uitgebracht ten tijde van de recensie van de vorige XPS 12, dus hierbij kunnen we de prestaties niet vergelijken met dat model. De XPS 12 komt er in dit geval niet heel goed uit en wordt bijvoorbeeld verslagen door de MacBook Air van Apple.