2min

Accuduur

Met de Skylake-reeks heeft Intel aanzienlijke progressie geboekt wat betreft het stroomverbruik van de processor. Dit hebben we bijvoorbeeld duidelijk kunnen zien bij de Asus Zenbook UX305UA, welke nieuwe records vestigde in onze accutests. Die laptop beschikte echter over een Core i7-processor, welke in de regel aanzienlijk meer verbruikt dan de Core m3-processor in de Galaxy TabPro S. Mogelijk gaan we dus vuurwerk zien van Samsung, maar dit is ook afhankelijk van andere factoren.

In de eerste accutest laten we de laptops een HD-video vanaf YouTube streamen. Hierbij stellen we zaken zoals schermverlichting zoveel mogelijk op hetzelfde niveau in, zodat we een eerlijke vergelijking tussen de apparaten kunnen maken.

De Samsung Galaxy TabPro S is na de Asus Zenbook het tweede systeem dat onder een verbruik van 10 procent per uur weet te duiken. De Galaxy TabPro S kan de goede prestatie van de Zenbook echter niet evenaren en blijft steken op een verbruik van ongeveer 9,7 procent per uur. Dat is nog steeds een zeer goede prestatie, het duidt er immers op dat de tablet deze test meer dan 10 uur kan volhouden.


De accutest van PCMark 8 toont hetzelfde beeld. In dit geval weet de Galaxy TabPro S het net geen 6 uur vol te houden. De Zenbook mag het record houden, maar ook in dit geval laat de Galaxy TabPro S een goed resultaat optekenen.


De accuduur van de Samsung Galaxy TabPro S is dik in orde. Deze combinatie van laptop en tablet kan op één lading heel wat uren vooruit. Als de accu leeg is, zou het oplaadproces bovendien slechts anderhalf uur moeten duren.