min

Tags in dit artikel

, ,

Snelheden & Energieverbruik

Doordat de ReadyNas NVX uitgerust is van een sterke combinatie met 1GB RAM moeten de algehele prestaties uitstekend zijn. Om je snelheid volledig te benutten heeft Netgear twee netwerkinterfaces geplaatst op de NAS. Je kunt de ReadyNas instellen op Link Aggregation waardoor beide interfaces samen worden gevoegd tot één logische interface van 2 Gbps. Hiervoor heb je wel een managed switch nodig die 802.3ad Dynamic Link Aggregation ondersteund. Verder kun je de doorvoersnelheid verbeteren door Jumbo Frames in te schakelen. Hiermee vergroot je de standaard MTU size van 1500 naar maximaal 9000.

Op dit moment van schrijven heb ik geen managed switch, dus ben ik niet in staat om mijn metingen uit te voeren met Link Aggregation en Jumbo Frames. Ik heb een aantal tests uitgevoerd en dit zijn de resultaten:

Ik heb een test uitgevoerd met de NAS Performance Toolkit van Intel. Met deze benchmarktool zijn een aantal tests uit te voeren die taken simuleren waar een NAS in het echt ook mee te maken kan krijgen. Zo kunnen er vanzelfsprekend tests worden uitgevoerd voor het lezen en schrijven van bestanden en directories, maar de Performance Toolkit kan ook het afspelen van HD-video en een foto-album simuleren. Ik heb de test gedraaid in RAID 5 met 7200-toeren schijven en 16 MB cache.

Al snel valt op dat de Netgear op het moment van schrijven duidelijk beter presteert dan de meeste eerdere geteste NAS’en. Toch is dit niet vreemd als je gaat kijken naar de prijs. Deze NAS presteert gewoon wat hij moet doen en daardoor kun je niet klagen over de resultaten.

Energieverbruik

Deze NAS scoort echter niet goed als het gaat om energieverbruik, slecht nieuws dus voor de elektriciteitsrekening.