Stay tuned, abonneer!

Scherm, geluid en accuduur

Apple heeft opnieuw gekozen voor een kwaliteit hoogstaand Retina-scherm. Dat is ook terug te zien aan de specificaties, bijvoorbeeld de schermresolutie van 2880 x 1800 pixels, maar ook de kijkhoeken zijn opnieuw zeer goed, waardoor je niet perse recht achter het scherm hoeft te zitten om goed op het scherm te kunnen kijken. dsc_1081 Het scherm komt ook veel beter door zijn recht nu Apple ervoor heeft gekozen het ontwerp nog minimalistischer te maken en de bezels te verkleinen. Het is nog geen Edge-to-Edge scherm zoals Dell bijvoorbeeld toepast in een aantal laptops, maar het komt wel redelijk dichtbij.

Geluid

De meeste van onze lezers hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen dat je geen hoge kwaliteit audio moet verwachten uit een laptop. Er is weliswaar meer ruimte als in de gemiddelde smartphone, maar dat betekent niet dat de audiokwaliteit in een laptop zich ooit kan meten aan een speaker. Voor het creëren van lage tonen is simpelweg veel ruimte nodig en die is er niet te vinden in Apple’s extreem dunne MacBook Pro. Dat wil overigens niet zeggen dat het geluid niet om aan te horen is, voor geluid bij een presentatie of zelfs een achtergrond muziekje is het meer dan prima. Alleen echt muziek luisteren waarbij je ook echt kan genieten van de muziek en de geluidskwaliteit heb je gewoon een fatsoenlijke speakerset voor nodig.

Accuduur

Helaas zijn er voor macOS niet zoveel goede testen beschikbaar als voor Windows. Toch hebben we de accu aan een test onderworpen door een uur lang een video te streamen vanaf YouTube in Full HD-kwaliteit. Daaruit kunnen we vervolgens een conclusie trekken over de accuduur. Natuurlijk hebben we ook gewoon gewerkt op de MacBook Pro en op basis daarvan kunnen we beschrijven hoelang de accu ongeveer meegaat, maar geen hard vergelijkbaar cijfer noemen. Apple zelf stelt dat de accuduur van de MacBook Pro ongeveer 10 uur is op een volle lading. Dat is iets wat we wel kunnen beamen, je kan prima een hele dag op deze MacBook Pro werken zonder bij te hoeven laden. Daarmee is wat ons betreft de accuduur prima in orde. Wij hanteren de richtlijn waarbij je minimaal acht uur moet halen.