Hybride werken werkt niet: beleid is gebaseerd op gevoel, niet op data

Hybride werken werkt niet: beleid is gebaseerd op gevoel, niet op data

Organisaties hebben het de laatste jaren behoorlijk druk gehad met hoe medewerkers werken. Het is echter belangrijk dat het beleid hieromheen gebaseerd wordt op data, niet op onderbuikgevoelens.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Wel naar kantoor, niet naar kantoor, toch weer wel naar kantoor. Dat is in het kort de samenvatting van wat medewerkers de afgelopen 3,5 jaar voor de kiezen hebben gekregen. Sommige van deze stappen waren niet te vermijden, vanwege bekende redenen. In andere gevallen hadden organisaties de keuze om te kiezen voor het ene of het andere, of – in de praktijk – een hybride variant hiervan.

Het klinkt wellicht niet zo ingewikkeld, beslissen hoe je hybride werken inricht. Dat is het in de praktijk toch best wel, blijkt uit een recent onderzoek, waar we een artikel over hebben geschreven en gepubliceerd. In deze aflevering van Techzine Talks gaan we dieper in op de beweegredenen van organisaties om mensen weer naar kantoor te laten komen. Ook bespreken we de redenen om dit te doen en gaan we in op de haalbaarheid van hybride werken in het algemeen. Het blijft namelijk een lastige legpuzzel.  

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.