2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (koeling)

Eerder in dit artikel bleek al dat ik niet zo was te spreken over de geluidsproductie van de Sony VAIO T13 en dit is de pagina waarop dat met metingen ondersteund kan worden. Maar eerst de temperatuursproductie, die natuurlijk wel in verband staat met de geluidsproductie. Hoe beter de koelprestaties zijn, hoe hoger de geluidsproductie vaak ook is, wat dan weer minder positief is.

In het geval van de VAIO T13 gaat dat deels op, de temperatuur bij de idle-systeemstatus is erg goed, maar dat verbaast me ook niets omdat de koeling al zo luidruchtig is in deze stand. In de load-stand is er juist een omgekeerd beeld zichtbaar en wordt toch een temperatuur van 75 graden Celsius gemeten. Dat is warm, maar nog niet té warm.
Dan over naar de geluidsproductie, wat simpelweg tweemaal om te huilen is. In de idle-stand hebben we nog nooit zo’n hoge meting gedaan en wat betreft de load-stand had het ook niet bijzonder veel gescheeld. Mijn ergernis die ik eerder in dit artikel al even aanhaalde is dus ook te verklaren met deze meting.