3min

Prestaties (systeem)

De Samsung Galaxy Note 8.0 weet Android op een vloeiende manier op het scherm te toveren en gezien de specificaties is het niet ongegrond om redelijk wat te verwachten in de benchmarks. In de eerste test, AnTuTu, laat de Galaxy Note 8.0 zich ook al direct gelden door alle concurrentie het nakijken te geven. Samsung doet het in deze test sowieso niet onaardig, de Galaxy Note 10.1 is de eerstvolgende tablet.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – Total


De hoge totaalscore is mede te danken aan de CPU-score die de Galaxy Note 8.0 laat optekenen. Vooral het verschil met de Galaxy Note 10.1 is hier opvallend, de score van die tablet wordt zonder pardon meer dan verdubbeld. Hoewel beide tablets over dezelfde processor beschikken heeft Samsung dus toch het een en ander aangepast. De processor in de Galaxy Note 10.1 is sowieso 200 MHz lager geklokt, wat al een deel van het prestatieverschil verklaart.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – CPU


De Galaxy Note 8.0 is voorzien van 2GB werkgeheugen en ten opzichte van de andere tablets -afgezien van de Galaxy Note 10.1- is dat een verdubbeling of zelfs meer dan dat. Het is dan ook geen wonder dat deze tablets ook in de RAM-test in het stof moeten bijten.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – RAM


Het eenmalig berekenen van het getal Pi doet de Galaxy Tab 8.0 in 318 milliseconden. Dat is sneller dan we tot nog toe zagen bij tablets. Er is wel een aantal smartphones dat deze test nog stukken sneller weet af te handelen, zoals de Samsung Galaxy S4 en de HTC One met respectievelijk 130 en 143 milliseconden.