Prestaties (systeem)

Asus heeft bij de Zenbook UX301L-serie gekozen voor twee verschillende processoren, de Core i7-4500U en de Core i7-4558U. In ons reviewmodel zit de laatstgenoemde, de zwaarste variant, waardoor ik ook topprestaties verwacht voor de benchmarks op deze pagina. Ik verwacht dat deze ultrabook in de bovenste regionen zal eindigen.

Die verwachting wordt niet helemaal waargemaakt in Cinebench 11.5. De Asus scoort niet eens heel hoog, ik had een groter gat verwacht met de modellen die onder de Asus eindigen.


Hetzelfde beeld zien we in PCMark 8, waarin de Asus Zenbook een aardige score neerzet, maar niet meer dan dat. De Zenbook wordt in deze benchmark zelfs verslagen door modellen die op papier minder goed zijn.


Qua systeemprestaties is de Asus Zenbook dus geen hele bijzondere laptop. In vergelijking met de Lenovo Yoga 2 Pro zijn de prestaties redelijk vergelijkbaar, al ontlopen de systemen elkaar op verschillende onderdelen. Het zijn in elk geval niet de prestaties waar ik persoonlijk op gerekend had.