Accuduur

Honor heeft ervoor gekozen om de accucapaciteit met 3100 mAh gelijk te houden aan die van de Honor 6. Dat toestel scoorde vorig jaar met een verbruik van 12,15 procent redelijk goed. Nu is het met de Honor 7 de vraag of de nieuwe chipset en het grotere scherm nog van invloed zijn op het verbruik.

Voor de eerste test streamen we urenlang een video via YouTube, uiteindelijk berekenen we hoeveel accucapaciteit dit per uur kost. Om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te houden stellen we onder andere de helderheid van het scherm op een bepaald niveau in en sluiten we alle apps in de achtergrond.

De Honor 7 weet zijn voorganger in deze test niet te evenaren of te verbeteren. Per uur wordt er 13,7 procent van de accu verbruikt. Dat is niet gigantisch veel, maar het mag duidelijk zijn dat het best beter kan. Voor een high-end toestel met krachtige hardware is het een redelijk goede prestatie, hoewel er ook high-end toestellen zijn die het aanzienlijk beter doen.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In de nieuwe accutest van PCMark behaalt de Honor 7 een score van bijna 500 minuten. Zoals in onderstaande tabel te zien is, is dat één van de betere prestaties.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


Al met al doet de Honor 7 het verdienstelijk in onze accutests. Ook bij dagelijks gebruik zal het op één lading vaak wel lukken om met een nachtje overslaan nog het einde van de dag te halen.

De Honor 7 biedt ook de mogelijkheid om andere apparaten op te laden. Daarvoor heb je wel een aparte kabel nodig, welke Honor niet standaard meelevert. Hoewel de mogelijkheid er dus wel is, verwacht ik dat heel weinig eigenaars er ook echt gebruik van zullen maken.