Prestaties (grafisch)

Asus heeft met de Zenbook UX301L niet gebracht wat ik ervan had verwacht bij de systeembenchmarks, nu heb ik bij de grafische prestaties geen enorme verwachtingen, want de ultrabook heeft geen discrete videokaart. De Intel Iris Graphics 5100-GPU moet wel beter zijn dan de gebruikelijke Intel HD Graphics 4400 GPU.

Kort samengevat moet je niet zwaar willen gamen met deze ultrabook, maar de simpele games uit de Windows Store moeten geen probleem vormen.

3DMark


De Zenbook weet in 3DMark een score neer te zetten die wat beter laat zien waar deze processor toe in staat is. De Samsung Ativ Book 9 Plus en de Lenovo Yoga 2 Pro zijn verslagen, maar de systemen daarboven zijn simpelweg niet haalbaar. Dit komt doordat de processoren in die modellen simpelweg te krachtig zijn. Het is wel opmerkelijk dat de MacBook Air niet kan worden verslagen.


Unigine Heaven 4.0


In Unigine Heaven 4.0 is het beeld niet heel anders, wederom weet de Asus Zenbook de meerderheid te verslaan, maar blijkt de MacBook Air van 13 inch te sterk, dit terwijl die op papier toch echt de mindere processor heeft. Wellicht heeft het wat te maken met de schone installatie van Windows.


Grafisch gezien doet de Asus over het algemeen wat hij zou moeten doen, maar op papier hadden de prestaties beter moeten zijn dan die van de MacBook Air 13 inch. De ultrabook is dus prima in staat om een spelletje te spelen, maar geen recente grote games met hoge instellingen en een hoge framerate.