Prestaties

Prestaties


De Satellite Z30T-A heeft een Intel Core i5-processor met twee rekenkernen aan boord, plus 8GB aan werkgeheugen en een forse SSD. De laatste twee eigenschappen kunnen voor goede prestaties zorgen, maar de processor zal toch een duidelijke bottleneck vormen.

In PCMark 8 is ook direct te zien dat de Satellite Z30T-A geen algehele prestatiekoning is. Allerminst zelfs: de laptop bungelt aan de onderkant van de tabel.


Dat matige resultaat in PCMark 8 is echter niet te herleiden tot de SSD. Met een grootte van 512GB is het opslagmedium natuurlijk vrij fors, maar met de snelheid zit het ook wel goed. Bovenin presteren veel laptops ongeveer even goed, de Satellite Z30T-A voegt zich bij dat rijtje.


Als laatste is er een grafische test. De Satellite Z30T-A beschikt niet over een discrete videokaart en moet het dus hebben van een geïntegreerde videokaart van Intel. Daar hoef je weinig van te verwachten en dat blijkt ook uit onderstaande grafiek. De Satellite Z30-T nestelt zich ergens in het midden bij andere systemen met een vergelijkbare GPU.


Al met al is de Satellite Z30T-A dus geen bijzondere laptop als het aankomt op prestaties. De SSD is goed, de rest is helaas maar zo-zo.