2min Devices

Review: Toshiba Portégé Z30-A-12X

Prestaties (systeem)

We vangen de tests aan met Cinebench 11.5, dat de Core i5-processor van de Portégé Z30-A aan de kaak stelt. Houd in je achterhoofd dat wij de Z30-A-12A aan de kaak stelden, Toshiba heeft ook nog de Z30-A-12T met een snellere processor, mocht je meer rekenkracht vereisen.

In Cinebench 11.5 behaalt de Portégé Z30-A een score van 2.50 punten. Dat is voor deze processor een gemiddelde score. De enige andere laptop met deze processor die we tot nog toe aan een test hebben onderworpen is de Samsung ATIV Book 9 Plus, welke vrijwel identiek scoorde.


De speciale Work-benchmark van Futuremark’s PCMark 8 stelt aan de kaak hoe goed de Portégé Z30-A presteert in situaties waar zakelijke gebruikers dagelijks tegenaan zullen lopen. Hierbij kan je denken aan webbrowsen, het opmaken van documenten en spreadsheets en het voeren van videochats met contacten.


De Portégé Z30-A weet in deze test opvallend genoeg niet goed te presteren en eindigt bijna onderaan. Dat overkwam de Lenovo Yoga 2 Pro ook al. Dat nou juist deze zakelijke laptops zo matig scoren is alleen maar te verklaren aan de hand van de beperkte hardware die overklast wordt door de overige systemen.