2min

Tags in dit artikel

, , ,

Scherm, geluid, accuduur

Scherm


Het scherm dat Honor heeft gebruikt in deze Honor T1 is van matige tot redelijke kwaliteit. Het scherm reageert snel maar de kleuren zijn erg teleurstellend. De kleuren van de tablet komen erg dof over, ook als je de helderheid omhoog zet wordt het er niet beter op. Hetzelfde geldt voor de kijkhoeken, die zijn niet echt heel groot. Dit kan echter ook een voordeel zijn. Als je in de trein wat e-mail wil lezen kan je buurman niet automatisch meelezen. Ik vind de tablet standaard een beetje donker afgesteld bij automatische helderheid, maar gelukkig kan je dit ook handmatig regelen.


Geluid


De Honor T1 beschikt over slechts één speaker en die zit boven het scherm. Een beetje een vreemde plaats bij een tablet maar in elk geval beter dan op de achterzijde. Het volume kan ver genoeg omhoog gedraaid worden. Helaas klinkt het geluid wel een beetje dof zowel in de hoge als de lage tonen. Veel meer dan een standaard speaker is niet gebruikt in deze tablet.

Accuduur


Benchmark: Accutest: 1 uur Full HD YouTube-video (verbruikt)


De accuduur van de Honor T1 is zeker niet slecht, een score onder de 10 procent is gewoon heel netjes en daarmee kan je gewoon mee doen met de high-end modellen. Wij hebben de schermhelderheid aangepast zodat die gelijk is bij alle tablets, Honor heeft deze tablet een beetje donker afgesteld waardoor veel gebruikers waarschijnlijk nog wel een betere score kunnen halen.