3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (accu, koeling en starten)

In Powermark van Futuremark wordt de accuduur van het systeem getest door verschillende taken uit te voeren, zo lang als de accu het toelaat. Hoe langer dit proces voortgezet kan worden, hoe beter de accu is. De Asus VivoBook S400CA zet een accuduur van exact drie uur neer en dat is aardig. Ik vermoed dat de accuduur door de aanwezigheid van de magnetische schijf nog aardig negatief beïnvloed wordt. Met een volledige SSD was de VivoBook S400CA zonder twijfel beter uit de bus gekomen, maar dan lag de prijs uiteraard ook weer hoger.


Wat betreft koeling is de VivoBook S400CA erg opvallend. Waar de processor in ruststand vrij warm is, is dat onder volle belasting juist weer een heel ander verhaal. Met 70 graden Celsius onder belasting scoort de laptop in die test juist weer goed.
Meestal is het zo dat de geluidsproductie van de koeling hoog is, wanneer de temperaturen laag zijn. Dat valt bij de S400C erg mee en dat is te herleiden naar de Core i3-processor die gewoon weinig energie verbruikt en dus ook weinig hitte produceert. De koeling hoeft daarom ook niet bijzonder hard te werken om de boel op temperatuur te houden.