3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem)

De HTC One mini beschikt over een Qualcomm Snapdragon 400 chipset, de prestaties van deze chip zijn beduidend minder dan van andere topmodellen, al eerder in deze review vroeg ik mij af of de prijs van het toestel niet te hoog is voor de hardware van het toestel.

We beginnen met de AnTuTu 3-benchmark, hoewel we tegenwoordig ook al gebruik maken van AnTuTu 4 en AnTuTu X, kiezen we hier voor een oudere versie, omdat ik dit toestel wil vergelijken met andere mini’s van bijvoorbeeld Samsung. Hiervan hebben we helaas geen AnTuTu 4- of AnTuTu X-score, omdat we die toestellen alweer even geleden hebben getest.


In de totaalscore komt de HTC One mini niet lekker uit de verf, de Galaxy S III mini wordt weliswaar verslagen, maar andere toestellen als de Ascend P6 en Galaxy S4 mini scoren beduidend beter terwijl die ongeveer 100 euro goedkoper zijn. De Sony Xperia ZR, die slechts 5 euro duurder is dan de HTC One mini, veegt echt de vloer aan met de HTC One mini.

In de CPU-test zien we eigenlijk exact hetzelfde beeld als in de totaalscore. Ook de test met het werkgeheugen is grotendeels gelijk, alleen zien we dat de Ascend P6 daar iets wegzakt onder de HTC One mini. De grootste winst weet de HTC One mini te behalen in de I/O-test. Hierin wordt gemeten hoe snel data kan worden weggeschreven op de smartphone en vervolgens weer kan worden uitgelezen. Hierin scoort de HTC One mini dan wel weer erg goed, alleen is dat een prestatie waar de consument minder aan heeft. Natuurlijk moet dat niet te traag verlopen, maar de winst die wordt geboekt is nauwelijks merkbaar.