3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

De Acer Iconia A3 maakt gebruik van een Mediatek MT8125-chipset met een quad-core Cortex A7-processor die tikt op 1,2 GHz. Dit betekent dat de Iconia A3 zeker niet de krachtigste tablet op de markt is. Voor deze prijs is dat ook geen reële verwachting.

De Acer Iconia A3 haalt bij de AnTuTu Benchmark een relatief lage score. Vooralsnog hadden we in deze benchmark geen tablet gezien die zo laag scoorde.


Processor


Ook bij de processor-test van AnTuTu blijkt de Iconia A3 niet erg hoog te scoren, maar dit keer weet de tablet van Acer wel de LG G Pad 8.3 ruim achter zich te laten.Werkgeheugen


De Acer Iconia A3 beschikt over 1GB werkgeheugen. Dit is wat weinig voor een moderne tablet, maar niet voor deze prijsklasse. Ook in de benchmark voor het werkgeheugen scoort de Iconia A3 het laagst. Opvallend is wel dat het apparaat slechts iets minder goed presteert dan de LG G Pad 8.3, welke over 2GB aan werkgeheugen beschikt.


Uit de benchmarks blijkt duidelijk dat de Acer Iconia A3 het niet moet hebben van indrukwekkende specificaties. De tablet blijkt bij bijna alle tests de minst krachtige tablet van de laatste tijd te zijn. Acer zal er dan ook voor gekozen hebben om te besparen op de specificaties, om zo de tablet goedkoper aan te kunnen bieden.